Oktatóink

Bak Anita

Hatha jóga, relaxációs jóga

2020- Egyéni vállalkozó: jógaoktató, PR supervisor
2018-2020 Egyéni vállalkozó: jógaoktató (jógaoktató-Mandala Jógastúdiók, gyerekjóga Diákszempont Alapítvány, céges és magán jóga), újságíró (Nők Lapja)
2014-2018 Adamsky Advertising – kommunikációs szakember
2008-2014 Merlin Communications – PR Manager
2006-2008 General Electric – junior kampány manager
2004-2006 Pont-Aven Galéria – művészeti vezető

JÓGA TANULMÁNYOK
2020- Szatszang leírások és azok fordítása, könyvszerkesztés
2019 Az advaita védanta tanulmányozása – Athiti Asram, Tiruvannamalai, India 2018 Hatha jóga intenzív tanfolyam – Svami Rama Sadhaka Grama, Rishikesh, India 2018 Astanga továbbképzés – Ajay Kumar Astanga School, Mysore, India 2018 Gerincjóga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók
2016 Astanga oktatóképzés – Mandala Jógastúdiók
Nemzetközi workshopok: Nancy Gilgoff, Govinda Kai, Kes Kennard, Ajay Kumar, David Swenson ISKOLAI TANULMÁNYOK, KÉPZÉSEK
Képzés Daubner Béla-Integratív pszichoterápia (2021)
Grow – Integratív coach képzés (2021)
Diploma Magyar nyelv és irodalom tanár – diploma
Kommunikációs szakember PR specializációval – diploma
Szegedi Tudományegyetem (2006)
Érettségi Krúdy Gyula Gimnázium, Nyíregyháza (1999)

Barkóczi Gabriella

Gerincjóga

A buddhizmus mint filozófia már a főiskolai tanulmányaim alatt szembe jött velem, és akkor kezdett el érdekelni ez a gyakorlati alapú filozófia és vallás. Az évfolyamdolgozatomat is ebből írtam. A jóga gyakorlását már 2002-ben elkezdtem, de 2005 telén kezdem el komolyabban foglalkozni a jógával, elsősorban a terápiás jellegét alkalmaztam, mozgásszervei problémáim kezelésére. A jóga jótékony hatása nemcsak a mozgásomban volt érzékelhető, hanem az élet egyéb területén is; kiegyensúlyozottabbá, energetikussá és pihentebbé váltam, így ezt követően kisebb nagyobb kihagyásokkal az életem részévé vált. Ma már mindennap gyakorlok, így olyan asanakat is képes vagyok megcsinálni, gyakorolni, amelyet korábban elképzelni sem tudtam. Az egyik kedvenc mondásom; „Gyakorolj, a többi jön magától.” Pattabhi Jois

2015. őszétől oktatok hatha jógát
2017. tavaszától haladó és kezdő gerinc jóga órát is tartok a hatha jóga
mellett
2018.,2019., 2020-ban 3-5 napos jógatábort is tartottam

Tanulmányaim
2018. Jógaterapeuta (kezdő és haladó gerinc jóga – Mandala
Jógastúdió
2017. Hatha jóga oktató (Mandala Jógastúdió)
2011-2012. Gönczöl Szabadegyetem (Jóga élettan)
2009. Autógén és problémafeltáró tréning
1999. Gazdasági mérnök főiskolai oklevél

Gillich Tímea

TAO csikung

Gillich Tímea vagyok.
Sok éve keresem a különböző technikákat arra vonatkozóan, hogyan lehet minél kiegyensúlyozottabban, könnyedebben élni és megélni az élet történéseit.
Sok módszer hatásos és hasznos, de nekem az i-re a pontot a TAO Csi Kung hozta el. Ez egy olyan komplex rendszer, ami nem csak az érzelmek kiegyensúlyozásában segít, hanem a TAO alapja által rengeteg kérdésre ad választ, de legalább is elindít egy másfajta szellemiség útján, ami által közelebb kerülhetünk ahhoz a megértéshez, amit a legtöbben keresünk.

Fontosnak tartom az izommunkát is, az izmokat edzeni kell, – nekem tökéletes összhangban van a kick-boksz a Csi Kunggal, ezért amatőr szinten űzöm ezt a sportágat.
Szeretném ezt a rendszert megismertetni minél több emberrel, mert hiszem, hogy a Csi Kung által sokkal könnyebb és jobb lehet az élet.

Karvalics Fruzsina

Szomatikus mozgás, kreatív tánc gyerekeknek

Karvalics Fruzsi vagyok. Végzettségeim szerint gyógypedagógus (szomatopedagógia és pszichopedagógia szakirányon), gyermekpszichodramatista, gyermek-és női jógaoktató, valamint 2021 decemberében diplomázom tánc és szomatikus jóllét mester szakon. Jelenleg az érdekel legjobban, mit jelent számomra a ’szomatikus jóllét’ kifejezés. Elkötelezetten kutatom: miként, hogyan tudok élő kapcsolatban lenni a testemmel, és azon keresztül a környezetemmel. Azt tapasztalom, hogy az a kíváncsiság, megismerési vágy és érzékelési mód, amit ez a kísérlet magával hordoz, elképesztő mód támogatni tudja a mindennapokban való önazonos, élettel teli létezést.

Mozgok, hogy érzékeljem magam a testemben. Hogy alakitani, érzékelni, és élvezni tudjam azt, aki vagyok. Hogy minél inkább azzá válhassak, aki lenni szeretnék, és kapcsolódhassak ahhoz, aki már vagyok. Mozgok, mert imádok mozogni! Alig akarok megállni. Mozgok, hogy kifejezzem magam, megszabaduljak attól, amire nincs szükségem, hogy feltöltődjek, és gondoskodjak magamról. Mozgok, hogy felfedezzek, érzékeljek, érezzek, képzelődjek, kapcsolódjak. Mozgok, hogy megtapasztalhassam autentikus önmagam. Szeretem a mozgó énem, és szeretném megosztani a világgal. A mozgás éltet!

Tanulmányok, végzettségek
2019 – University of Central Lancashire: MA Dance and Somatic Wellbeing:

Connections to the living body

2020 Asram Jóga és Meditációs Központ: Gyermekjóga oktató
2019 – 2020 Body and Soul Wellness Academy: Női jóga oktató
2018 – 2020 Kontakt Budapest: Kontakt Improvizáció Tanárképzési Program
2017 – 2019 Otthon a Testben: Sajátélményű szomatikus mozgásképzés
2016 – 2017 ISLO: Education in Dance and Somatic Techniques
2015 University of College Ghent: Health, Education and Social Work
2014 – 2015 Magyar Individuálpszichológiai Egyesület – Játékdráma képzés
2012 – 2016 Eötvös Loránd Tudomány Egyetem – Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai
Kar: Gyógypedagógus, szomatopedagógia és pszichopedagógia szakirány

Nagy Anna

Flow jóga, relaxációs jóga

Nagy Anna vagyok, utazó, olvasó, önfejlesztő, jóbarát.
Én is küzdök a “mit szólnak mások”, az “úgysem fog menni”, illetve a határaimmal és szerethetőségemmel kapcsolatos korlátokkal a fejemben.

Ezért is kezdtem önfejlesztésbe, és így találkoztam a jógával évekkel ezelőtt. Az egy-egy alkalomból rendszeres gyakorlás, majd oktatóképzés lett, hatha és vinyasa flow irányzatokban az ASRAM Jógaközpontban.

Az órákat vinyasa flow irányzat szerint tartom. Ebben minden benne van, amit kerestem: tudatosan felépített mozdulatsorok, egyensúly, légzés, erősítés és ezek által a testi és lelki fejlődés. Mivel én is irodai ülőmunkát végzek több mint 10 éve, jelenleg ráadásul home office-ban, ezért pontosan tudom, milyen hatásoknak van kitéve egy irodai dolgozó. Érzem ennek a rossz hatásait fizikailag és lelkileg is, melyeket tapasztalatom szerint kiválóan lehet jógával kompenzálni.

Óráimon a saját gyakorlásomból és lelki fejlődésemből származó tapasztalataimat szeretném átadni, anatómiai megközelítéssel.
Várlak szeretettel, hétről hétre új témával, így változatos gyakorlások által léphetsz a fejlődés útjára. 
Anna
#flowbyanna

Nemes Orsolya

TAO csikung

 

Gyerekkorom óta a mozgás része az életemnek. Ritmikus sport gimnasztikáztam versenyszerűen, ami nagyon jó alapnak bizonyult a kortárs tánchoz. A táncos pálya észrevétlenül szippantott be, egy egyszerű hobbiból életem nagy kalandja lett. Rögtön kezdésként a Vígszínház színpadán találtam magamat. Fellépések külföldön, munka külföldi és hazai koreográfusokkal és rendezőkkel. A hosszú évek alatt kipróbálhattam magamat, előadóművészként, koreográfusként és társulat vezetőként egyaránt. Miközben a tanítás végigkísérte ezt a szép életszakaszomat a gyerekeim születéséig.

A tánc, a színpadon való jelenlét, a mozgás, egy mély, belső, átlényegült állapotot, egy meditációs állapotot jelentett számomra a kezdetektől fogva. Ez életem további részét is meghatározta és irányította.

A Tao Csikunggal, vagyis Mantak Chia taoista mester Egyetemes Gyógyító Tao Rendszerével kb. 25 évvel ezelőtt találkoztam egy könyvesboltban. Azonnal beleszerettem a könyveibe, úgy éreztem megtaláltam magamat, megtaláltam azt az életszemléletet, amit addig csak éreztem. Sajnos ekkor még kézzelfogható mesterek nélkül tanultam könyvből a belső meditációkat. Elérhető mester híján folyamatosan haladtam a témában „nyugati” irányokból is, elvégeztem egy hároméves integrál szemléletű pszichológia képzést, NLP tanfolyamokat és még sok mindent, amit úgy gondoltam közelebb visznek ennek a szemléletnek a kiteljesítéséhez. Végül nagy örömömre 2019-ben lehetőségem nyílt, hogy egy Tao Csikung Alaptanfolyamon leellenőrizhessem a tudásomat.

A Tao Csikunggal minden részlet a helyére került, amit addig darabonként próbáltam összerakosgatni. Egyszerre van jelen az életemben a tanítás, a mozgás, és a meditáció.

Képzéseim:

 • 2021 Tao Csikung Oktatói Képzés
 • 2021 Jutta Kellenberger Gyógyító Tao Alaptanfolyam és Gyógyító Szerelem Alaptanfolyam
 • 2019 Gyógyító Tao Alaptanfolyam
 • 2019 One Brain I, II, kineziológia
 • 2018 Lelki- Szellemi Életvezetési tanácsadó képzés
 • 2017 Reiki I, Reiki II
 • 2017 Vezetett Meditáció Instruktor© képzés
 • 2016 NLP Mély Belső Átalakulás tanfolyam
 • 2007 – 2010 Integrál Akadémia Integrál Pszichológia Szak
 • 2006 NLP Énkép tanfolyam
 • 2005 Drámapedagógia 120 órás képzés
 • 1995 Autogén Tréning tanfolyam
 • 1992 Relaxáció

Nóvé Rita

Női jóga

 

Egy hosszú útvesztőt jártam be, míg ráleltem a saját ösvényemre. A mozgás gyermekkoromban a versenyzéssel volt egyenértékű. Versenyszerűen táncoltam, majd lovagoltam, mígnem mindkettőtől elirányított az élet, és egyetemi éveimre a sport már egyáltalán nem volt része az életemnek. Több év a keresgélés jegyében telt, amely során többfajta mozgásformával és még annál is több önismereti módszerrel ismerkedtem.

Körülbelül 6 évvel ezelőtt ráleltem a jógára. Először csak otthoni gyakorlás formájában próbáltam leutánozni a videóban látott oktatót, majd kellő bátorságot szerezve jógastúdióban tartott órákon és jógatáborokban ismerkedtem a jógával mélyebben. Többfajta irányzatot gyakoroltam napi szinten, főként a hatha és az astanga állt közel hozzám. Megtapasztaltam és megértettem az ászanák mögött lévő mélyebb megélést, amit a jóga ad. Az igazi „megérkezés” érzését azonban a Naliní női jóga hozta meg számomra, amivel egy workshop keretében találkoztam és azonnal magával sodort.

Számomra egyedülálló és fantasztikus érzés, hogy a jógán keresztül a nőiségem mélyebb megélését, a testem és ciklusom működését jobban megérthetem és megtapasztalhatom. A női jóga a női erőm, a testi-lelki harmóniám útja.

Saját tapasztalataim inspiráltak abban, hogy ezt a tudást másokkal is megosszam. Áldásnak élem meg, hogy Naliní női jógaoktatóként nőtársaimnak is átadhatom ennek az irányzatnak a lelkét, szellemiségét és pozitív hatásait.

Pálfai Károly

GONG meditáció

 

2010 óta foglalkozom harcművészetekkel és az ehhez kapcsolódó filozófiai irányzatok tanulmányozásával. Miután coachként végeztem, ontológiai szemléletemet elsősorban a távolkeleti filozófiák tanításaival kezdtem bővíteni. Munkámhoz szorosan kapcsolódik a mindennapi élethelyzetek ZEN hagyományok és gyakorlatok alapján történő értelmezése, az innovatív 21. századi modellek és a tradicionális módszertanok hatékony ötvözése.

A nemzetközi Atemi Budo Academy tagjaként az a megtiszteltetés ért, hogy 2019-ben a Japán Zensyokan Kolostor rendszer – amelynek több, mint 600 kolostora van szerte a világban – befogadott világi ZEN szerzetesnek. 1. Dan fokozatú tagjaként, KarBon név alatt kerültem fel a Bodhidarma és Buddha vérvonal (Kechimyaku) táblájára.

Hivatásom során olyan embereknek segítek, akik az önismeret útját választva szeretnék fejleszteni saját önbizalmukat, tudatosságukat és képességeiket. Ezáltal érzelmeiket kontroll alatt tartva “helyes döntéseket” tudnak hozni, legyőzve ezzel a saját életükben megjelenő akadályokat és kihívásokat, megvalósítva álmaikat és rég vágyott céljaikat.

Mert hiszem, hogy az életben bármi lehetséges!

Különleges meditációink és GONG szertartásaink az élet különböző területére hatva indítják el a változásokat, így támogatva az erre az életre hozott karmikus vállalásaink teljesítését.

Pálfai Károly – Önismereti tréner és spirituális tanító, az ATEMI Budo Academy tagja és a Japán Zensyokan világi ZEN szerzetese.

Somlói Kolos

Krav maga magánóra

 

Gyerekkoromban sokat betegeskedtem, és a tüdőmmel is állandó gondok voltak, ezért hat éves korom óta jógázom. Ezt egy ajándéknak tekintem, amit édesanyámtól kaptam. Később azért lettem jóga oktató, hogy ezt az ajándékot továbbadhassam. Ezen kívül kajakoztam, kickboxoltam, kempoztam, sokáig ken doztam, illetve majdnem egy évtizedig aikidóztam.
Eredeti szakmám fényképész. Az Iparművészeti Egyetemen szereztem diplomát, és sokáig fotósként dolgoztam magazinoknál, illetve a Lakáskultúra képszerkesztője voltam.

Az elmúlt évtizedben krav magával foglalkozom, és ezt a hatékony önvédelmi rendszert oktatom is. Hogy hivatalosan is oktathassak OKJ sportoktatói vizsgát tettem. Jelenleg jógát és krav magát oktatok felnőtteknek és gyerekeknek.
2019. szeptemberétől a Lauder Általanos Iskola és Gimnáziumban oktatok krav magát két délutáni csoportnak az általános iskola alsó és felső tagozatán, illetve gimnazistáknak. Másrészt a hivatalos tornaórák keretén belül két évfolyamnak tartok edzéseket.

1982 – jóga tanulás kezdete
2003 – Magyar Iparművészeti Egyetem, Diploma Fotó szak
2012 – Felsőfokú borszakértő
2013 – Ai ki do
2016 – Pilóta szakszolgálati engedély
2016 – Dla, Mome
2018 – Krav maga instruktor
2019 – Gerincjóga oktató
2019 – Fitness instruktor okj
2020 – Knife concept instruktor
2021 – Stick concept instructor
2021 – Double stick instructor

 Krav maga magánórára a 06-70-625-3779-es telefonszámon lehet érdeklődni és bejelentkezni.

Szarka Ákos

GONG meditáció

 

A testtudatosság fontossága mindig jelen volt életemben. A különböző jógairányzatok és egyéb rendszerek által a szükséges anatómiai és energetikai tudást is elsajátíthattam, kiegészítve az ásványok és illóolajok ismereteivel. Az ősi elemek tisztelete, a velük való munka pedig szintén hozzájárul a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.

A párhuzamosan történő kifelé és befelé fókuszálás már gyermekkoromtól kezdve intenzíven megjelenik a mindennapjaimban, hiszen ez elengedhetetlen a minőséges színpadi, előadói szereplésekhez, melyekkel akkoriban foglalatoskodtam. Ugyaninnen ered az a megközelítési forma, ahogy egy-egy helyzetet vizsgálok, hiszen fontos tudni, mi van a háttérben, a dolgok mélyén az előrehaladó működés, a fejlődés érdekében.
A föntiek persze elég ügyesen tereltek a tanítás, majd a jóga irányába. Így végeztem végül Tanítóképzőt, ahol a Mesterdiplomám védésekor közölte velem az akkori dékán, hogy most értette meg az én működésem. Röviden a jelen kor igényeinek eleget téve az ősi értékek, tradíciók útján haladva megszerzett tapasztalati tudás átadásával foglalkozom ebben az életemben.
Úgy tudnám ezt legrövidebben leírni, hogy a jelen kor igényeinek eleget téve az ősi értékek és tradíciók mentén és e tudás, tapasztalatok ötvözetének átadásával foglalkozom ebben az életemben.

Az ELEMENTSFLOW program célja egy olyan életérzés megtapasztalása, amely a teljes lényünk megismerésén keresztül formálja szemléletünket a világról és az életről. Segít tudatosítani, meglelni magunkban az ősi tanításokon alapuló 5 elemet.

Váradi Hanga

Hatha jóga oktató

 

A mozgás már egészen kisgyermek koromtól kezdve az életem szerves részét képezi. Ritmikus Sport gimnasztikára, művészi tornára jártam, modern táncoltam, úsztam, Táncművészeti szakközépiskolába jártam. Itt találkoztam a jógával életemben először 15 évesen. Az eredeti szándékom az volt, hogy a jóga a táncban legyen a segítségemre csupán fizikailag. Viszont az első stúdióban való gyakorlás után jóval többet adott nekem mint csupán a testem átmozgatása. Úgy éreztem haza érkeztem mind a testembe, mind pedig önmagamba. Megéreztem a jelen pillanatba való tapasztalást. Meg tapasztaltam a csendet, ami itt él bennem.
A jóga gyakorlása hamar a mindennapjaim részévé vált, és egyértelmű lett, hogy szeretném átadni az embereknek ezt a csodás módszert amivel testi lelki és mentális egyensúlyt, harmóniát ezáltal pedig kiegyensúlyozottabb és boldogabb hétköznapokat teremthetnek maguknak.