Oktatóink

Barkóczi Gabriella

Gerincjóga

A buddhizmus mint filozófia már a főiskolai tanulmányaim alatt szembe jött velem, és akkor kezdett el érdekelni ez a gyakorlati alapú filozófia és vallás. Az évfolyamdolgozatomat is ebből írtam. A jóga gyakorlását már 2002-ben elkezdtem, de 2005 telén kezdem el komolyabban foglalkozni a jógával, elsősorban a terápiás jellegét alkalmaztam, mozgásszervei problémáim kezelésére. A jóga jótékony hatása nemcsak a mozgásomban volt érzékelhető, hanem az élet egyéb területén is; kiegyensúlyozottabbá, energetikussá és pihentebbé váltam, így ezt követően kisebb nagyobb kihagyásokkal az életem részévé vált. Ma már mindennap gyakorlok, így olyan asanakat is képes vagyok megcsinálni, gyakorolni, amelyet korábban elképzelni sem tudtam. Az egyik kedvenc mondásom; „Gyakorolj, a többi jön magától.” Pattabhi Jois

2015. őszétől oktatok hatha jógát
2017. tavaszától haladó és kezdő gerinc jóga órát is tartok a hatha jóga
mellett
2018.,2019., 2020-ban 3-5 napos jógatábort is tartottam

Tanulmányaim
2018. Jógaterapeuta (kezdő és haladó gerinc jóga – Mandala
Jógastúdió
2017. Hatha jóga oktató (Mandala Jógastúdió)
2011-2012. Gönczöl Szabadegyetem (Jóga élettan)
2009. Autógén és problémafeltáró tréning
1999. Gazdasági mérnök főiskolai oklevél

Gillich Tímea

TAO csikung

Gillich Tímea vagyok.
Sok éve keresem a különböző technikákat arra vonatkozóan, hogyan lehet minél kiegyensúlyozottabban, könnyedebben élni és megélni az élet történéseit.
Sok módszer hatásos és hasznos, de nekem az i-re a pontot a TAO Csi Kung hozta el. Ez egy olyan komplex rendszer, ami nem csak az érzelmek kiegyensúlyozásában segít, hanem a TAO alapja által rengeteg kérdésre ad választ, de legalább is elindít egy másfajta szellemiség útján, ami által közelebb kerülhetünk ahhoz a megértéshez, amit a legtöbben keresünk.

Fontosnak tartom az izommunkát is, az izmokat edzeni kell, – nekem tökéletes összhangban van a kick-boksz a Csi Kunggal, ezért amatőr szinten űzöm ezt a sportágat.
Szeretném ezt a rendszert megismertetni minél több emberrel, mert hiszem, hogy a Csi Kung által sokkal könnyebb és jobb lehet az élet.

Pálfai Károly

GONG meditáció

 

2010 óta foglalkozom harcművészetekkel és az ehhez kapcsolódó filozófiai irányzatok tanulmányozásával. Miután coachként végeztem, ontológiai szemléletemet elsősorban a távolkeleti filozófiák tanításaival kezdtem bővíteni. Munkámhoz szorosan kapcsolódik a mindennapi élethelyzetek ZEN hagyományok és gyakorlatok alapján történő értelmezése, az innovatív 21. századi modellek és a tradicionális módszertanok hatékony ötvözése.

A nemzetközi Atemi Budo Academy tagjaként az a megtiszteltetés ért, hogy 2019-ben a Japán Zensyokan Kolostor rendszer – amelynek több, mint 600 kolostora van szerte a világban – befogadott világi ZEN szerzetesnek. 1. Dan fokozatú tagjaként, KarBon név alatt kerültem fel a Bodhidarma és Buddha vérvonal (Kechimyaku) táblájára.

Hivatásom során olyan embereknek segítek, akik az önismeret útját választva szeretnék fejleszteni saját önbizalmukat, tudatosságukat és képességeiket. Ezáltal érzelmeiket kontroll alatt tartva „helyes döntéseket” tudnak hozni, legyőzve ezzel a saját életükben megjelenő akadályokat és kihívásokat, megvalósítva álmaikat és rég vágyott céljaikat.

Mert hiszem, hogy az életben bármi lehetséges!

Különleges meditációink és GONG szertartásaink az élet különböző területére hatva indítják el a változásokat, így támogatva az erre az életre hozott karmikus vállalásaink teljesítését.

Pálfai Károly – Önismereti tréner és spirituális tanító, az ATEMI Budo Academy tagja és a Japán Zensyokan világi ZEN szerzetese.

Szarka Ákos

GONG meditáció

 

A testtudatosság fontossága mindig jelen volt életemben. A különböző jógairányzatok és egyéb rendszerek által a szükséges anatómiai és energetikai tudást is elsajátíthattam, kiegészítve az ásványok és illóolajok ismereteivel. Az ősi elemek tisztelete, a velük való munka pedig szintén hozzájárul a kiegyensúlyozott mindennapokhoz.

A párhuzamosan történő kifelé és befelé fókuszálás már gyermekkoromtól kezdve intenzíven megjelenik a mindennapjaimban, hiszen ez elengedhetetlen a minőséges színpadi, előadói szereplésekhez, melyekkel akkoriban foglalatoskodtam. Ugyaninnen ered az a megközelítési forma, ahogy egy-egy helyzetet vizsgálok, hiszen fontos tudni, mi van a háttérben, a dolgok mélyén az előrehaladó működés, a fejlődés érdekében.
A föntiek persze elég ügyesen tereltek a tanítás, majd a jóga irányába. Így végeztem végül Tanítóképzőt, ahol a Mesterdiplomám védésekor közölte velem az akkori dékán, hogy most értette meg az én működésem. Röviden a jelen kor igényeinek eleget téve az ősi értékek, tradíciók útján haladva megszerzett tapasztalati tudás átadásával foglalkozom ebben az életemben.
Úgy tudnám ezt legrövidebben leírni, hogy a jelen kor igényeinek eleget téve az ősi értékek és tradíciók mentén és e tudás, tapasztalatok ötvözetének átadásával foglalkozom ebben az életemben.

Az ELEMENTSFLOW program célja egy olyan életérzés megtapasztalása, amely a teljes lényünk megismerésén keresztül formálja szemléletünket a világról és az életről. Segít tudatosítani, meglelni magunkban az ősi tanításokon alapuló 5 elemet.

Váradi Hanga

Hatha jóga oktató

 

A mozgás már egészen kisgyermek koromtól kezdve az életem szerves részét képezi. Ritmikus Sport gimnasztikára, művészi tornára jártam, modern táncoltam, úsztam, Táncművészeti szakközépiskolába jártam. Itt találkoztam a jógával életemben először 15 évesen. Az eredeti szándékom az volt, hogy a jóga a táncban legyen a segítségemre csupán fizikailag. Viszont az első stúdióban való gyakorlás után jóval többet adott nekem mint csupán a testem átmozgatása. Úgy éreztem haza érkeztem mind a testembe, mind pedig önmagamba. Megéreztem a jelen pillanatba való tapasztalást. Meg tapasztaltam a csendet, ami itt él bennem.
A jóga gyakorlása hamar a mindennapjaim részévé vált, és egyértelmű lett, hogy szeretném átadni az embereknek ezt a csodás módszert amivel testi lelki és mentális egyensúlyt, harmóniát ezáltal pedig kiegyensúlyozottabb és boldogabb hétköznapokat teremthetnek maguknak.

Varsányi Réka

jóga oktató

 

2016-ban kezdtem el jógázni, de valójában 2020-ban vált a mindennapjaim részévé a gyakorlás és a jóga megélése a szőnyegemen kívül is. Innentől viszont megállíthatatlan volt a folyamatos fejlődés. 🙂 Eleinte otthon gyakoroltam egy alkalmazás segítségével és néhány hét elég volt ahhoz, hogy észrevegyem a változásokat. A testem határozottan élvezte, hogy egyre hajlékonyabb és erősebb lett, és napról-napra egyre ügyesebb lettem.
Egészen hihetetlen, hogy ezzel párhuzamosan hogyan kezdett el fejlődni az önbizalmam, és kezdtem el az egész világot egy teljesen más szemszögből látni/érzékelni. Sokkal nyugodtabb, békésebb, elfogadóbb lettem, és könnyedebben kezeltem a váratlan, nehéz helyzeteket is.
Azóta elkezdtem stúdióban is gyakorolni és elvégeztem néhány oktatóképzést. Jelenleg hatha, női és yin jógát oktatok, valamint minden nap azon dolgozom, hogy a jóga tanításait a szőnyegen kívül is egyre ügyesebben tudjam alkalmazni. 🙂

Szentgyörgyi Hanna

Gyerek jóga, anyuka jóga

 

Gyerekkorom óta sportolok (RSG, triatlon, tájfutás stb.), levezetve a felesleges energiáimat. Ez sok ficammal, érzékeny területtel járt. A jóga régóta egészítette ki a mindennapjaimat, és mintegy levezetésképp (stretching) is hasznos volt mikor aktívan sportoltam. Majd, egy pár évvel ezelőtti bokaszalag szakadásnál ismét aktív részt kapott, tekintve hogy sajnos nem úgy hatottak a rehabilitációs kezelések, ahogy szerettem volna.
Ezen fellelkesülve, elvégeztem Varga Judit 200 órás vinyasza flow jógaoktatói képzését, ami az én nyughatatlan mentalitásomhoz épp passzolt, tekintve, hogy dinamikus jógairányzatként ismerjük.
A lábam azóta – a riogatások ellenére – makulátlanul „működik”, és nem utolsó sorban a napi stresszt, gondokon való időzést is segít rendbe tenni a jóga a fejemben is.