Angler Balázs

Szakterületek: színész, demonstrátor

Angler Balázs vagyok, 33 éves színész, nős, 2010 óta a Budapesti Operettszínház tagja. Vonzódásom az előadóművészethez zenei és kulturális eseményekben gazdag gimnáziumi éveimre vezethető vissza, és a Műszaki Egyetemen töltött rövid kitérő után a Vasutas Zeneiskola és az Operettszínház által közösen működtetett Pesti Broadway zenés színész képző stúdió adott lehetőséget, hogy az újra felerősödő belső hívásnak eleget téve a szakma ösvényére lépjek.

A képzés végeztével az Operett Színház berkein belül kezdhettem meg, illetve folytathattam a munkát olyan előadásokban, mint a Rómeó és Júlia, a Mozart! és a Szépség és a Szörnyeteg című musicalek, utóbbival 2012 óta, évente többhónapos európai turnén vehettem részt német nyelvterületen. A sor számomra nem kevésbé fontos művekkel folytatódott, mint az Abigél, a Menyasszonytánc, az utóbbi években pedig az István, a király vagy legújabb bemutatónk, a La Mancha lovagja.

Idő közben tettem egy kitekintést a televíziózás irányába, a TV2 Akadémián 2019-ben végeztem. 2016-ban felvételt nyertem a Színművészeti Egyetem drámainstruktor-színjátékos szakára, ahol szintén 2019-ben diplomáztam. Egy ilyen emberi és lelki nyitottságot megkövetelő szakmában természetes, hogy könnyebb és embert próbálóbb időszakok követik egymást, de a váltáson soha nem gondolkodtam el komolyan, úgy érzem, e terület ad leginkább lehetőséget számomra az önazonos működésre.

A hétköznapokban a színház mellett kiemelten fontosnak tartom az aktív családi figyelem szerepét. Hobbim az akadályfutás, szabadidőnket pedig egy 7 éves fehér uszkár, Sutyi társaságában töltjük.