OPÁL RÓBERT

Szakterületek: 

Opál Centrum intézményvezető, diplomás sportmenedzser, diplomás mikrobiológus, life- és business coach

Opál Róbert

Az egészség megőrzésében és annak visszaállításában a múlt- és a jelen gyógymódjának egyaránt helye van. Lassan több mint 20 év tapasztalatom azt mutatta meg számomra, hogy a keleti és nyugati természetes gyógymódok csodálatosan kiegészítik, sőt erősíteni is képesek egymást. Azok a természetes gyógymódok, amelyek a tudomány által is alátámasztottak, kitűnő alternatívái és kiegészítői lehetnek az orvosi kezeléseknek amennyiben a különböző egészségügyi szakemberek együtt dolgoznak.

Az ELTE mikrobiológia szakán lenyűgözött néhány tanárom, professzorom holisztikus szemlélete. Korábban csak a harcművészetek és a keleti gyógyászat terén tapasztaltam meg ezt a megközelítést. Valójában a két szemlélet és tudás rendkívül hasonló tud lenni.

A Természetgyógyász Akadémián végzett tanulmányaim után elsősorban a fitoterápia és a test-lélek-szellem egység tükrében energetikai megközelítés masszázsokkal foglalkoztam. Ezzel párhuzamosan korábbi edzői munkám arra sarkallt, hogy elvégezzem a Testnevelési Egyetem sportmenedzseri szakát és sok más egyéb kiegészítő képzést, ami megerősítette bennem a mozgásnak a betegségmegelőző  jelentőségét és a rehabilitációban, illetve a betegségekből való gyógyulásokban játszott szerepét. 

Jelenleg life és business coachként is segítem az embereket életük kiteljesítésében. Kommunikációs munkám során kiemelt szerepet kap az interperszonális kapcsolatok kommunikációjának tanulmányozása és ezen ismeretek népszerűsítése, oktatása.